Hupparihousut / Story of a yellow hoodie


Löysin varmaan runsas vuosi sitten hupparin kirppikseltä. Oli kivan värinen. Tahroja monessa paikassa, mm. keskellä edessä ja hihoissa. Jotain XL-kokoa. Samantien tiesin, että housuiksihan se muuttuisi. Kaula-aukko määritteli taskun alareunan muodon. Ja hihojen pituus lahkeen pituuden. Tämmöiselle sopivan kokoiselle aivan tarpeeksi pitkät pitkiin lahkeisiin. Tahrat eivät lähteneet pesussa, mutta haalenivat tyydyttävästi. Tarpeeksi kun on saumoja, on tahratkin vain osa housun luonnetta.
Etukappaleen vaakasaumoista osan olisi ehkä voinut välttää, jos olisi sen ensimmäisiä leikkuita tehdessä tajunnut, mutta toimii se noinkin. Langansuuntia myöten kaikki meni kankaan ehdoilla. Ei paljon tarvinnut pohtia, kun vaihtoehtoja ei usein ollut. Siksi työ oli joutuisaa. Kun hupun nyörinkin käytti vyötärölle, ei jäljelle jäänyt kuin pieni suikale huppua ja vähän takakappaleen helmaa. Yksi tämän kesän lemppariprojekteista. Ryhdyn tuommoiseen mielelläni toistekin, kunhan löytyy taas kiva vaate josta aloittaa.


There it was. A perfectly coloured and XL-sized yellow hoodie in a second hand shop waiting for me. Immediately I knew I’d make pants from it.

Most of the seams and shapes were determined naturally, which made the decisions much easier. Maybe it was the reason why I really could finish this project relatively soon from starting (took only about a year :P). I was really lucky to have my not-too-long legs (someone might say I’m small, but I think I’m perfectly right sized) so I didn’t have to be satisfied only with shorts length.

It was one of my favourite projects on this summer and I’m really satisfied how well it turned out. I feel I could start another same kind of a project any time if I only found another perfect coloured garment.

© Essi Keskiaho

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s